George Town Kadın Barış ve Güvenlik Enstitüsü ile Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü 2019 yılının Kadın Barış ve Güvenlik Raporunu açıkladı.
Raporda 167 ülke kadınlar için en iyiden en kötüye kadar sıralandı.
Topluma katılım, güvenlik ve ayrımcılığa maruz kalma göstergelerini içeren endekste Norveç kadınlar için en iyi, Yemen ise kadınlar için en kötü ülke oldu.
Türkiye 167 ülkenin bulunduğu listede 114. sırada kaldı.
Kadınların eğitim, finans, iş, siyaset yaşamına katılımı, yasal ayrımcılığa maruz kalma sıklığı, ayrımcı normların bulunması, erkek çocuk ayrımı gibi kriterlerin değerlendirildiği araştırmada ayrıca fiziksel ve cinsel şiddete uğrama, gece sokakta yalnız yürürken güven duymama, organize şiddetin varlığı da incelendi.
Kadınlar için en iyi ülkeler sıralamasında Norveç’i İsviçre, Finlandiya, Danimarka, İzlanda, Avusturya, Birleşik Krallık, Lüksemburg, İsveç, Hollanda, Kanada ve Estonya izledi.
Kadınlar için şartların en kötü olduğu ülkeler listesinde Yemen’i Afganistan, Suriye, Pakistan, Güney Sudan, Irak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Libya, Sudan, Çad takip etti.